van den Berg

 

 

van Vught

 

 

Jongedijk

 

van Dinther

Henricus Anthonii van Dinther 1660

 

 

Henricus werd geboren te Gemonde in het jaar 1660. Hij zou 2 maal in het huwelijk treden. De eerste poging was op 25 november 1685 te St. Michielsgestel met Catharina Johannis Adriani Vuchts waarvan ik echter nog niets heb kunnen vinden. Waarom het met haar niet ging, of dat ze wellicht vroeg is overleden, is niet bekend. Het 2e huwelijk was op 14 mei 1702 (ondertrouw?), en op 15 juni 1702, eveneens te St. Michielsgestel. Nu huwde hij met Johanna Francisci Jan Franssen. Ook van haar geen verdere gegevens bekend. Wel staat er in de akte dat zijn vorige vrouw dus Catharina Johannis Adiana Vuchts was. Met Catharina kreeg Hendrikus 2 kinderen.

 

Trouwakte Henricus en Catharina

 

Trouwakte Henricus en Johanna Francisci Jan Franssen (ondertrouw)

 

Trouwakte van Hendrikus en Johanna Francisci Jan Franssen

 

 

Joannis Henrici van Dinther 1687.

 

Johanna Hendriksdochter van Dinther 1691.
Johanna werd geboren op 15 september 1691 te St. Michielsgestel. Op 23 januari 1729 treed ze te Schijndel in het huwelijk met Adrianus van der Hijden.

Doopakte Johanna

Huwelijksakte Johanna en Adrianus

 

De republiek was toen in die tijd verwikkelt in een zeeoorlog met Engeland. Brabant was in die tijd in Franse handen (Lodewijk de XIV) Hendrik zal ongeveer 12 jaar oud zijn geweest toen de republiek in oorlog was met zowel Engeland, Frankrijk, Keulen en Munster.